LEIDENAREN OVER WALTER

Toen ik mij beschikbaar stelde om voor GroenLinks Leiden nog vier jaar in de raad te zitten, kreeg ik van de kandidatencommissie een mooi advies. Natuurlijk was ik daar blij mee. Maar minstens zo blij ben ik met de  steun voor mijn kandidatuur uit de stad. Want voor hen en voor alle andere Leidenaars zit ik in de gemeenteraad!

Deze waardering is voor mij ontzettend belangrijk, een inspiratie om door te gaan en een grote eer. Het zijn niet allemaal GroenLinksers. Het zijn wel [bijna] allemaal Leidenaars met een hart voor de stad. Dat maakt hun mooie woorden over mij bijzonder! LEVE DE STAD! 

cropped-2012-09-05-11-51-58.jpg

Emile van Aelst, de Leidse Glibber:
Het zou een gemis voor Groen Links zijn als Walter niet in de raad komt, maar erger nog het zou een groot gemis voor Leiden zijn als Walter niet terugkeert in de raad. Er zijn weinig raadsleden met zoveel kennis van de stad in het heden en verleden. Ook zou het zonde zijn de creatieve inbreng om Leiden mooier en aantrekkelijker te maken te moeten missen. Mocht Groen Links niet alleen deze verkiezingen willen groeien maar ook over vier jaar, dan is de inbreng van Walter van Peijpe onontbeerlijk.

Marije van den Berg, adviseur en trainer in overheidsparticipatie:
Of jullie Walter wel of niet een plek hoger op de lijst zetten, moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten, lieve groenlinksjesleiden, en of jullie mijn mening mee willen wegen, ook! Maar ik zou het een groot gemis vinden voor de Leidse raad wanneer zijn combi van dromen/ambitie/pragmatiek/daden zou ontbreken de komende periode. Hebben we meer van nodig, in Leiden (en in de wereld). En verder wens ik jullie een goede campagne toe, en veel plezier in onze mooie stad!

Dirk van den Bosch, voormalig fractievoorzitter GroenLinks Leiden:
Ik ken Walter al lange tijd en was zeer verheugd dat GroenLinks hem op een verkiesbare plek zette in 2010. Walter is een echte Leienaar met een groot netwerk in de stad, creatief en vol ideeën. Walter heeft laten zien in die vier jaar Leidse Raad dat hij zijn plek dubbel en dwars waard is. De impressies van hoe de stad eruit zou zien als GroenLinks het voor het zeggen zou hebben kwamen zelfs in landelijke media terug. GroenLinks mag gezegend zijn met een zo´n sterk raadslid met kennis van hoe je een stad in zou moeten richten.

moestuin-z-w-copy

Maurice Braspenning, beeldend kunstenaar:
Walter is een man die problemen/onderwerpen in de stad verrassend enthousiast benaderd en omarmd en met creatieve onverwachte oplossingen komt. Hij zet zich gepassioneerd en onverzetbaar in voor de stad waar hij om geeft.

Hans Feddema, landelijk medeoprichter GroenLinks, recent initiatiefnemer Filosofisch Café Leiden:
Ik vind Walter een kleurrijke persoon die het verdient nog 4 jaar zitting te hebben in de raad

Eli de Graaf, fractievoorzitter Stadspartij Leiden Ontzet:
Walter van Peijpe zit bij mij in commissie Ruimte en Regio, een plek die op zijn lijf is geschreven. Een zeer gedreven raadslid, spreekt begrijpelijke taal, met liefde voor cultuur en de stad Leiden. Is altijd zeer goed voorbereid en heeft altijd een verrassende en positieve inbreng die hij goed onderbouwt. Walter is een man die er niet voor zijn eigen carrière zit maar voor het belang van de stad, eigenlijk onmisbaar, een echte aanrader dus.

Gerard van Hees, voormalig fractievoorzitter GroenLinks Leiden:
Ik heb Walter leren kennen als een actief en activerend raadslid op de terreinen waar de Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL) betrokken is. Van alle 39 raadsleden zocht hij het meest de samenwerking met ons en spande zich, door ons gevraagd of op zijn eigen initiatief, in. Op een aansprekende manier, bijvoorbeeld rond de sloop van de Van der Klaauwtoren.  Voor ‘’historisch Leiden’’ een trouwe bondgenoot. Ik schrijf deze aanbeveling op persoonlijke titel en niet als voorzitter van STIEL.

Fred Hermsen, eigenaar Maters & Hermsen Journalistiek


artikel Hermsen

Jurgen Hoogendoorn, beleidsmedewerker stedelijke ontwikkeling Gemeente Amsterdam, auteur voor Ruimtevolk:
Vanuit mijn vakgebied – socioloog en planoloog bij de gemeente Amsterdam en werkend onder GroenLinks wethouder Maarten van Poelgeest – heb ik vaak met Walter gesproken over stedelijke ontwikkeling en hoe nu verder. Walter is een vernieuwend raadslid die goed aansluiting heeft bij wat er leeft in de samenleving. Dat geldt niet alleen voor de voor de hand liggende onderwerpen. Ook met andere belangrijke toekomstige opgaven is Walter bekend: stadslandbouw, energievraagstuk, klimaat- en wateropgave etc.  Walter weet zijn inzichten vervolgens aan te wenden voor een socialer en groener Leiden. Kortom om van Leiden een nog fijnere stad te maken.

Trudy Kwik, directeur/eigenaar KWIK events & relatiemarketing:
Voor mij is Walter één van de bekende gezichten uit de Leidse raad. Leeftijdgenoot, elkaar vroeger regelmatig gezien, onze vaders hebben nog een politiek verleden en een gezicht in de stad. Betrokken, gedreven, enthousiast voor zowel milieu, projecten en de jeugd om maar even de te denken aan het project Stadstijgers waar hij zich als een leeuw heeft opgeworpen om leerlingen van het Leonardo te ondersteunen. Als er iets gebeurt in de stad: een opening, een evenement of een project dat aandacht nodig heeft is Walter aanwezig en dat is voor mij een voorwaarde van raadsleden: zichtbaar zijn in de stad!

Ianthe Mantingh, Locus architecten:
Walter stelt de goede vragen, direct en zonder schroom. En zorgt daarmee voor inhoudelijke discussie. Hij durft door te vragen en de vinger op de zere plek te leggen. Daarnaast is Walter benaderbaar en kent de stad binnenstebuiten.

industrieterrein-de-nieuwe-waard

Jeroen Maters, oprichter Vrienden van het Singelpark en Stadslab
Hola! Het gaat toch niet gebeuren dat Walter straks misschien niet in de gemeenteraad komt? Walter is voor mij nu juist het ideaalvoorbeeld van een politicus die de brug weet te slaan van de politieke werkelijkheid naar de werkelijkheid daarbuiten. Die echt snapt hoe Leiden anno 2013 aan het veranderen is naar een zelfbewuste, eigentijdse, toekomstgerichte, vitale stad en die de belangrijkste kracht van de stad -haar bevolking- alle ruimte wil geven om die verandering mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld zijn initiatief om de kweektuin van het Singelpark tijdelijk een plek te geven naast Leiden CS. Maar evenzogoed bedenkt hij zélf gave plannen voor de ontwikkeling van Leiden. Niet zozeer ingegeven door strikte politieke dogma’s, maar gewoon als Leidenaar die de stad op zijn duimpje kent, trots is op zijn stad, kansen ziet en van mooie dingen houdt. Een inspirerende dromer met tegelijkertijd voldoende kennis en ervaring om die dromen in te passen in de alledaagse realiteit. Wat ik ook in hem waardeer: hij is eerlijk, en altijd ongelofelijk zichzelf. Walter is gewoon rock ’n roll. Dat is wat de Leidse politiek kan gebruiken: rock ’n roll.

Ben Noorlander, bestuurder Woningstichting Ons Doel:
Ik kom je vooral tegen rond woondebatten. Je hebt een frisse manier om tegen de stad aan te kijken, die anderen kan inspireren of tot nadenken stemt. Blijf vooral actief in de sociale media en zorg dat GroenLinks niet alleen groen en links is maar ook oog houdt voor cultuur en stedelijkheid. Veel succes met je persoonlijke campagne.

tree-art-after

Erik Olijerhoek, manager wonen Woningstichting Ons Doel:
Mooie vent die Walter. Eerst dacht ik dat hij alleen een gezellige stoere kunstenaar was. Ik ontmoette hem terwijl we een biertje dronken ergens in de stad. Toen bleek hij ook nog eens taxichauffeur en gemeenteraadslid te zijn. Professioneel heb ik natuurlijk geen mening over zijn politieke kleur, maar ik word blij van zijn betrokkenheid, creativiteit en zijn ideeën over het verbeteren van de stad. In de afgelopen jaren heeft hij daar samen met andere Leidse creatievelingen genoeg van laten zien. Ik ben nieuwsgierig naar meer Walter.

Simone van Olst, beeldend kunstenaar, voorzitter/coördinator Stichting Kunstcollectief de Mors:
Walter ken ik als een echte liefhebber van Leiden. Met hart en ziel zet hij zich de afgelopen jaren in voor al het moois Leiden had, of heeft te bieden. Zijn levenslust voor Leiden is zeker te vinden op het vlak van duurzaamheid. Walter durft verder te denken en wat fijn is ook gelijk met concrete plannen te komen. Daar kunnen we allemaal wat mee! Walter heeft een creatief en samenlevend hart en zet zich ten volle in voor Leiden. Ik hoop dat we nog lang mogen genieten van de inzet en drijfveren van Walter.

Simone Pekelsma, stadssocioloog:
Walter zorgt in de raad voor een eigenzinnig, fris en eigentijds geluid. Walter is actief betrokken bij de stad (niet alleen als politicus), weet heel goed wat er leeft, en vormt daarom een onmisbare schakel tussen de Leidse gemeentepolitiek en ons dagelijks leven.

lange-groene-brug-copy

Michaël Roumen, Cultuurmakelaar, Cultuurfonds Leiden:
Als stadspartner ben je niet bezig met politieke kleuren maar met het algemeen belang van de stad. Dan heb je behoefte aan contact met raadsleden die (ongeacht de politieke kleur) redeneren vanuit de inhoud en open staan voor informatie ‘uit het veld’. Walter is wat mij betreft zo’n raadslid: hij laat zich goed informeren, legt actief verbindingen binnen zijn netwerk en moedigt ook aan waar dingen goed gaan, iets dat soms nog wel eens vergeten wordt.

Pepijn Smit, PStheater:
Walter kent de stad! Hij is het zowat. Vanuit een betrokken, nieuwsgierige, toegankelijke en een beetje brutale wijze weet hij verbindingen te leggen, zoals een echte Groen-Linkser betaamt!

Cor Smit, stadshistoricus:
Natuurlijk moet Walter in de raad blijven. Betrokken, bevlogen en hij weet waar hij het over heeft. Walter zet zich in voor de stad en is aanspreekbaar voor mij als (partijloos) burger. Van zulke raadsleden hebben we er in Leiden veel te weinig!

doesburg-hooigracht-def1

Chris Verplancke, directeur Stadsparkeerplan Leiden, oprichter Duurzaam Mobiliteit Centrum:
Als er iemand is die zich de afgelopen jaren zeer gedreven heeft ingezet voor een duurzame toekomst voor onze stad is het Walter van Peijpe. Walter is een kritisch volger van de ontwikkelingen in de stad, die zelf ook met regelmaat met nieuwe initiatieven komt. Walter is een bevlogen raadslid waarbij zowel het hart als het hoofd op de goede plek zit. Ik gun elke stad in Nederland een Groen linkser als Walter van Peijpe.

Pieter van Woensel, wethouder ruimtelijke ordening voor de VVD Leiden:
Al ben ik het vaak echt oneens met Walter, hij is een goed raadslid. Hij is kritisch maar constructief. Zijn ideeën om de stad te verbeteren en te veranderen onderbouwt hij met tal van argumenten en brengt hij vlammend. En weet daardoor thema’s als kweektuinen, transformatie bij leegstand, duurzaamheid, kantoren(om)bouw, stedelijke kwaliteit etc te agenderen èn daarop resultaten te boeken in de raad(-scommissie). En weet zelfs ook deze VVD-er soms te overtuigen. En hij brengt de stad in het stadhuis. Zo’n volksvertegenwoordiger hoort in de Leidse raad volgens mij.

Een Reactie op “LEIDENAREN OVER WALTER

  1. ‘k heb Walter in de zomer van 2013 leren kennen en daar voor Leidsch.nu over geschreven http://www.leidsch.nu/opinie/opinie/3472,hakketak-francine-sprak-.html
    Als ik het stukje zou moeten herschrijven zou ik er niets aan veranderen. Walter moet niet veranderen, hij is goed zoals hij is en doet.
    Leiden wordt alleen maar groener en dus mooier met hem in de raad.
    Succes woensdag as Walter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s