Leegstand winkeloppervlakte Breestraat.

Met de toenemende tendens van consumenten die hun aankopen via het internet doen en de moeilijke tijd voor winkeliers is het belangrijk dat niet alleen de kantorenmarkt in de gaten gehouden wordt, maar wel degelijk ook de ontwikkelingen in de markt van winkelpanden. De Haarlemmerstraat verdient zeker de eerste plaats als winkelstraat in Leiden.

Maar de Breestraat had ik dan toch echt op de tweede plaats geschat. Heb ik het dan mis? Een keer over de Breestraat fietsen leert echter dat er ontzettend veel lege winkelpanden te vinden zijn in deze slagader van Leiden waar ons mooie stadhuis aan ligt. Dat verbaasde mij enorm en dus ging ik het internet op om te kijken hoeveel m2 ik aan lege winkelpanden had gezien. Wat blijkt nou, er staat nog veel meer leeg dan ik zo op het eerste gezicht gezien had.

Op de Breestraat zijn dat in ieder geval (correct me if I’m wrong) de nrs: 19, 29, 38, 47, 52, 116, 117, 122-124, 137 139, 140, 156 en 173. Bij elkaar opgeteld hebben de panden die ik gevonden heb  een winkeloppervlakte van circa 2250 m2! Nu zou ik wel eens willen weten hoeveel procent van het totale oppervlak aan winkelruimte dit van de Breestraat wel niet is. De plannen liggen al klaar om aan de Aalmarkt voor een uitbreiding van circa 8000 m2 aan winkeloppervlak te zorgen.  Waaruit blijkt dat deze schatting in direct verband staat met de vraag naar winkeloppervlak? Schat de Gemeente Leiden met projecten die op de planning staan de vraag naar winkelruimte niet totaal verkeerd in?

Koen Haer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s