OVER ‘LEIDSE RUIMTE’

LEIDSE RUIMTE’ is de naam van de Leidse GroenLinks werkgroep over ruimtelijk ordening, stedenbouw, architectuur, stadscultuur, openbare ruimte en groen in de stad van de toekomst. Wij vinden dat GroenLinks een visie moet hebben over de ontwikkeling van de moderne stad. Een visie die in onze ogen ontbreekt.

Vanuit GroenLinkse grondbeginselen is de stad van de toekomst niet heel moeilijk te definiëren: die is natuurlijk groen, sociaal en voor iedereen. Het is een duurzame stad. Maar hoe maak je zo’n stad? Kan je die eigenlijk wel maken? En als dat kan, wie maakt dan die stad? Is dat alleen de politiek? Hoe ziet die stad eruit, hoe groen is die stad, wie wonen er en waar is er ruimte voor? Hoe leeft de stad van de toekomst?

Dat zijn vragen die ‘Leidse Ruimte’ wil onderzoeken. Wij zijn daarin niet de enige. Overal in de wereld zijn mensen bezig met het vormgeven van een ‘betere’ stad. Op onze site gaan wij gaan op zoek naar groene, verrassende, creatieve, unieke, vernieuwende en inspirerende ideeën voor een duurzame stad. Leiden is daarbij onze proeftuin.

Abonneer je op de blog van ‘Leidse Ruimte’ met elke dag een nieuwe post en volg ons op twitter: @leidseruimte Wil je zelf een bijdrage leveren aan onze blog, graag, mail deze dan naar: leidseruimte@xs4all.nl

Auteurs:
Patrick Colly
Sander Fieten
Koen Haer
Jochem Lesparre
Prescillia van Noort
Walter van Peijpe
Simone Pekelsma
Mieke Weterings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s