DTZ Zadelhoff

‘Factsheets kantoren- en bedrijfsruimtemarkt‘ en ‘Van veel te veel’ 

Dit zijn twee interessante rapporten van de Marktleider in vastgoedtransacties DTZ Zadelhoff. De rapporten geven een nauwkeurig beeld van de actuele situatie op de Nederlandse vastgoedmarkt. Volgens de vastgoed makelaar is het aanbod aan lege kantoren is zo groot dat geen enkele economische opleving de huidige voorraad structureel kan wegwerken. Van de huidige voorraad kantoorruimte van 47 miljoen m2 staat 13,9% leeg. DTZ Zadelhoff verwacht dat de markt de komende jaren verder zal krimpen en roept de overheid op de regie in handen te nemen. Dat klinkt wat lui: zijn niet juist de eigenaren van leegstaande kantoorruimte de meest voor de hand liggende acteurs in de strijd tegen leegstand? Of is er een innovatieve samenwerking nodig tussen overheid en marktpartijen? En hoe ziet die samenwerking er dan uit? Volg deze website met  ideeën van de werkgroep ‘LeidseRuimte’ van GroenLinks over  hergebruik, duurzaamheid, binnenstedelijk bouwen en de Ruimtelijke Ordening van Leiden en de regio Holland Rijnland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s