De Leidse Hout

 

leidsche-hout-21-12-08jpgDe Leidse Hout is een echt ‘volkspark’. Tussen de twee wereldoorlogen werden er overal in Nederland openbare parken aangelegd, natuurlijk bedoeld om de leefomstandigheden van de arbeiders te verbeteren. Vaak werden zij zelf ingezet om de parken aan te leggen als werkgelegenheidsproject in de crisisjaren. aanleg-lhDe ‘volksparken’ werden gebruikt om in te sporten, te spelen, voor concerten, om in te fietsen en te wandelen en voor les in de natuur. Dit soort parkaanleg zou moeiteloos in onze [crisis]tijd geplaatst kunnen worden. Er is behoefte aan meer grootschalig openbaar groen waar mensen uit alle lagen van de bevolking elkaar kunnen ontmoeten. Waar voor iedereen wat te doen is op sportief, cultureel en educatief gebied. In bestaande ‘volksparken’ kunnen nieuwe programma’s worden ingezet om het gebruik te verlevendigen. Nieuwe ‘volksparken’ kunnen inspiratie halen uit de diversiteit van de oude parken.pg-leidse-hout


Een Reactie op “De Leidse Hout

 1. Geachte Heer van Peijpe:
  Complimenten met uw stukje en oude foto. Belangstelling voor de Leidse Hout isa altijd welkom. Kent u de site:
  http://cascade1987.web-log.nl/cascade1987/2007/07/wat_is_eigenlij.html
  die handelt over Volksparken?
  Vriendelijke groeten
  Jan Reedijk, secr. Stichting Leidse Hout Monumentwaardig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s