Windmolens 1

img_2776_14Windmolens in het Groene Hart: Horizonvervuiling of de nieuwe monumenten van het Hollandse landschap. Bij tegenstanders speelt vaak nostalgie een rol. Zij zien de polder als een natuurlandschap dat behouden moet blijven. De voorstanders kijken naar de toekomst. Zij zien de polder meer als een cultuurlandschap dat mee-ontwikkelt met de maatschappij. De tegenstanders zou je ‘esthetisch conservatief’ kunnen noemen, de voorstanders ‘historisch progressief’. Al polderend zou een ‘esthetisch-progressieve’ mentaliteit beide partijen tot elkaar kunnen brengen. Dan moeten we wel mooie windmolens op de goede plaatsen zetten.

windmolen-oudwindmolen-modern


2 Reacties op “Windmolens 1

  1. Grappig, ik woon vlakbij Zoeterwoude, dus vlak naast de windmolens. Ik vind het eigenlijk helemaal niet storend, om de windmolens te zien. Goed, liever zou ik die dingen op zee zien, maar ach. ’t Is een concessie.

  2. De discussie over windmolens verloopt in NL wel heel erg traag. Gewoon DOEN, zou ik zeggen. Er zijn al wel leuke initiatieven zoals Zeekracht (.nl), maar je kan je afvragen of we zó ver moeten gaan om windmolens uit het zicht te houden. Volgens Henk Keilman kunnen we beter de Markerwaard daarvoor gebruiken, zie http://www.radio1.nl/contents/2978–markerwaard-inpolderen-voor-windmolens
    Ik vind dat ook wel een interessante gedachte. Sowieso vind ik ze niet lelijk. Ik zie ze liever dan een steenkoolcentrale…. (http://nieuwsblad.typepad.com/gent/images/2008/02/15/haven_042_2.jpg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s