JOP in Leiderdorp

jop-leiderdorp

Een door de gemeente aangewezen en vormgegeven legale hangplek voor de jeugd heet tegenwoordig een JOP [Jongeren Ontmoetings Plek]. Door het realiseren van JOP’s hoopt de gemeente het hangen van jongeren op willekeurige plaatsen in de buurt te beperken door dit hangen op een beheer[s]bare plek te concentreren. Het aanwijzen van een JOP-lokatie is geen makkelijke opgave. Voor een inspraakavond moet al snel een lokale sporthal worden afgehuurd. Maar het vormgeven van een JOP is voor de gemeente misschien nog wel een moeilijkere opgave . Meestal is het trieste resultaat een golfplaten object met wat banken erin, een dak erboven en een afvalbak ernaast. Vandalisme en het uitblijven van beheer veranderen de JOP meestal al snel in een troosteloze postmoderne ruïne. hangplekken

Stichting wAarde probeert hier verandering in te brengen. “Naturally cool”  is een fantastisch project voor schoolgaande jongeren waarin zij hun eigen ideale ‘groene hangplek’ kunnen ontwerpen. De leerlingen doen buurtonderzoek, maken maquettes en presenteren deze aan de gemeente. Stichting wAarde hoopt natuurlijk dat de gemeente [met een subsidie van het ministerie van LNV en het VSBfonds!] de ‘groene hangplekken’ ook daadwerkelijk realiseert. Dat zou geweldig zijn voor de betrokken leerlingen en buurtbewoners. Gemeentes: grijp deze kans!

2 Reacties op “JOP in Leiderdorp

  1. Zou geweldig zijn als de gemeente Leiden gebruik maakt van dit symapatieke initiatief!

  2. Pingback: 2010 in review « WALTER VAN PEIJPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s