Maxima in de Hortus

panorama-hortus

Gisteren, 22 april, werd de Leidse Hortus Botanicus vereerd met een bezoek van H.H.M.M. Koning Carl XVI Gustav en Koninmaxima-in-hortusgin Silvia van Zweden. Zij werden vergezeld door Z.K.H. Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De Leidse Hortus is al in 1590 gesticht en is daarmee de oudste botanische tuin van Nederland. Vanaf het begin was de tuin toegankelijk voor het publiek. Zeker met het mooie lenteweer van de afgelopen week is de Hortus voor iedereen een perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is dan ook jammer dat je niet gratis naar binnen kan. De toegangsprijs tot de groene stadsoase is voor volwassenen €. 6.= en voor kinderen tot 12 jaar €. 3.=. Dit is veel te duur. Voor hetzelfde geld heeft een gezin met twee kinderen toegang tot het Louvre in Parijs. Alle Europeanen tot 26 jaar mogen daar zelfs gratis naar binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s