Aandacht voor de achterkant

aandacht voor de achterkant 1

Ook de achterkant maakt deel uit van de openbare ruimte zoals hier, achter winkelcentrum de ‘Kopermolen’ in de Leidse buitenwijk de ‘Merenwijk’. Vaak is de inrichting en het beheer van de openbare ruimte in buitenwijken al ondergeschikt aan die van de binnenstad. De aandacht die er wel is richt zich vooral op de voorkant. Maar waar een voorkant is, is ook een achterkant. Hier verzamelt zich vaak alles wat niet ‘schoon, heel en veilig’ is. Onlangs kreeg de gemeente Leiden twee miljoen uit het Preventiebudget van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie voor de verbetering van de leefbaarheid in Slaaghwijk, de wijk waar de ‘Kopermolen’ aan grenst. Het zou goed zijn als in de planvorming ook de achterkant aandacht krijgt. ‘Schoon, heel en veilig’ zal deze [gelukkig] nooit worden, wat minder troosteloos moet kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s