Ook de Morsgarage valt binnen het kader ‘ruimtelijke ordening’!

Op maandag 28 februari j.l. protesteerden enthousiaste Groenlinksers tegen de de Morsgarage door zich aan bomen vast te ketenen. Hierdoor konden de werklui onmogelijk bij de boomwortelen om het verplaatsen van de bomen mogelijk te maken.

Deze actie past prima binnen onze werkgroep “LeidseRuimte”. Het is in eerste instantie natuurlijk een actie om bomen te behouden en een parkeergarage tegen te gaan. Ten tweede benadrukt het dat er goed nagedacht moet worden over het invullen van de algemene ruimte, die in Leiden toch al zo schaars is. Want zijn al deze parkeerplaatsen wel nodig? Als ik naar het station fiets zie ik op de indicatieborden regelmatig dat er nog genoeg vrije parkeerplaatsen zijn. 

Natuurlijk moet een stad goed bereikbaar zijn. Maar ik houd het centrum het liefst zo auto-vrij mogelijk. Fietsen is wat mij betreft in de binnenstad toch altijd de beste optie. De Morsweg is al zo’n verkeersader waar je dagelijks dit soort taferelen meemaakt:

Ik denk niet dat er goed genoeg is nagedacht over de locatie Morsweg voor het bouwen van een parkeergarage. die er vervolgens ook maar 10 jaar komt te staan. Dit zal alleen maar zorgen voor meer verkeersdrukte aan de Morsweg. De werkgroep ‘LeidseRuimte’ zal de ontwikkelingen omtrent de Morsgarage voor u in de gaten houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s