duurzaam niet bouwen

herbestemd gebouw, kauwgomballenfabriek Amsterdam door LINGOTTO

In bijgevoegd artikel schetst Lingotto [een ontwikkelaar] een beeld van hoe herstructureren van bestaande leegstaande gebouwen een zetje kan worden gegeven. Interessant en leuke projecten ook! Meest interessant is echter de invalshoek dat het meest duurzame wat je zou kunnen doen het behouden van bestaande gebouwen is. Je kunt nog zo’n duurzaam gebouw neerzetten, het behouden van wat er is en het denken/aanpassen vanuit het bestaande, zal altijd duurzamer zijn. Dat dat ook niet perse duurder hoeft te zijn is ook een vooroordeel wat langzaam aan het verdwijnen is. Een goed referentie-artikel daarvoor is het tweede artikel/werkboek geschreven door INBO ism DTZ Zadelhoff en DEERNS waarin een aantal praktijkvoorbeelden genoemd staan.

bijdrage door Patrick Colly

11-04-28 – Grondzaken in de Praktijk, artikel Lingotto Herstructurering kantoren als opgave

20101011-DuurzameKans_werkboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s