Biodiversiteit in de stad

Biodiversiteit is de totale verscheidenheid van planten, dieren en micro-organismen op aarde. Alle planten en dieren in een ecosysteem zijn van elkaar afhankelijk om te kunnen voortbestaan. Hoe meer biodiversiteit, hoe beter.  Dat de mens zich hier nog niet helemaal van bewust is blijkt uit het feit dat grotendeels door menselijk toedoen zo’n honderdduizend soorten dieren en planten per jaar door milieuvervuiling, overbevolking en overexploitatie uitsterven.  Er zijn al veel maatregelen getroffen en verdragen gesloten om dit een halt te roepen maar zelf kunnen we hier in de stad ook bijdragen aan het behoud van biodiversiteit!

Hier een leuk filmpje van het Leidse project Greenspots. In theorie ziet het er fantastisch uit, nu de praktijk nog!

Koen Haer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s