Het Singelstrand

singelstrand def

Zoals u weet was ik voor het behoud van de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat. Het was immers een monumentale toren en er was een prima plan voor hergebruik. Maar goed, de toren en het ‘Blauwe Gebouw’ zijn gesloopt. Het terrein langs de Witte Singel is nu een door hekken omheinde, troosteloze vlakte. Dat zal voorlopig wel zo blijven. De Universiteit, eigenaar van de grond, heeft wel een plan voor een nieuwe woontoren en een aantal luxe cottagewoningen, maar er is nog geen ontwikkelaar. En dus is er ruimte voor tijdelijk gebruik!

Als ik de Universiteit was, zou ik het wel weten: het Singelstrand. Veel hoeft het niet te kosten, zand erover en klaar! Studenten[verenigingen] kunnen het strand inrichten en beheren. Het Singelstrand wordt dé plek om tentamens te leren en om te relaxen tussen de colleges door. Tijdens de El Cid-week zal het strand afgeladen zijn!

Maar het Singelstrand is er natuurlijk voor alle Leidenaren en bezoekers van de stad. Je kan er strandstoelen huren, een ijsje kopen, vliegeren, strandvolleyballen, in de singel zwemmen en nog veel meer. Natuurlijk, het strand van Katwijk is vlakbij, maar een stadsstrand is toch anders. Hier ga je even snel lopend of op de fiets naar toe en je bent zo weer thuis. Het Singelstrand zou een aanwinst zijn voor Leiden. Nu maar hopen dat de Universiteit er ook zo over denkt!

Collage: Walter van Peijpe

3 Reacties op “Het Singelstrand

  1. Een prachtig beeld!

  2. Pingback: Graag in de Raad | WALTER VAN PEIJPE

  3. Pingback: petitie: ‘LEVE HET SINGELSTRAND’ | WALTER VAN PEIJPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s