LeidseRuimte aan de Verbeekstraat

 

Dat er op dit moment zo’n kleine 6.500.000 m2 kantoorruimte in Nederland leegstaat is natuurlijk krankzinnig. Daar zal iedereen het wel over eens zijn. Dat hier iets aan gedaan moet worden zal ook weinig discussie opleveren. Maar over de vraag wat en door wie iets gedaan kan worden aan kantorenleegstand zijn de meningen verdeeld. Moet de markt het probleem zelf maar oplossen of  moet de overheid ingrijpen? Moet de overheid boetes uitdelen en leegstand fiscaal aanpakken?  Of moet de overheid juist samenwerken met de markt en wet- en regelgeving  aanpassen?

Op seminars en congressen, in raadszalen en directiekamers en op internet wordt, vanwege de financiele en maatschappelijke ernst van de leegstandsproblematiek, volop nagedacht en gediscussieerd  over DE oplossing.

Ook LeidseRuimte denkt mee en mengt zich in deze discussie. Wij vestigen onze aandacht vooral op de leegstaande kantoren in Leiden. Ons vermoeden is dat veel resultaat te behalen is door op een specifieke lokatie te kijken naar mogelijke samenwerking tussen eigenaar, nieuwe gebruikers, overheid en architecten. Op deze website staat ‘ONS PROJECT, een ‘case study’ naar de mogelijkheden van herontwikkeling van een leegstaand kantoor aan de Verbeekstraat in Leiden.  Wie is de eigenaar en wil deze meewerken met herontwikkeling van zijn bezit? Wie zouden, juist hier, de  mogelijk nieuwe gebruikers kunnen zijn? Wat zijn de bouwtechnische mogelijkheden en onmogelijkheden van dit pand? Wat zijn de belemmeringen en kansen binnen de huidige wet- en regelgeving? Kijk bij ‘ONS PROJECT’ om op de hoogte te blijven van het onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s