De triomf van Leiden?

Het artikel van Zef Hemel over stedelijke krimp, naar aanleiding van het boek “Triumph of the City” van Edward Glaeser, roept bij mij de vraag op: geldt deze analyse eigenlijk ook voor Leiden? Ik geloof het niet. Zo erg krimpen we [nog?] niet en echte achterstandswijken hebben we [nog?] niet en grootheidswaanzin hebben we maar een beetje. Maar toch, we kunnen wel wat leren van de analyse: richt je niet teveel op toeristen, blijf investeren in onderwijs, stimuleer kleinschalig ondernemerschap, vergroot de binnenstedelijke dichtheid en heb geduld!

Lees hier het artikel.
Recensie “Triumph of the City”
Ook interessant: Gleaser over hoogbouw
Meer over Edward Glaeser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s