Leestip: Transformatie van kantoorgebouwen

Transformatie van kantoorgebouwen, het is de titel van een boek en dit sluit precies aan bij waar wij op dit moment als werkgroep mee bezig zijn. Een aantal leden van de werkgroep hebben dit boek aangeschaft en nu heb ik er een geleend om mij beter te informeren over het onderwerp.

Het is mooi om te zien dat de problematiek die het boek aanhaalt ook al in onze werkgroep ‘Ruimte” besproken zijn. Dat betekend voor mij zelf in ieder geval dat we op de goede weg zijn. Er moet een breed publiek aangesproken worden, beleggers, ontwikkelaars, corporaties, ontwerpers, adviseurs, bouwers en toekomstige gebruikers. Hier zijn wij in Leiden in “het klein” ook mee bezig. Ook geven de schrijvers van het boek een aantal doelen. Twee van deze doelen wil ik er even uit lichtten: Verbinden, bruggen slaan tussen de kantorensector en de woningsector en partijen zoals overheden, bouwers en adviseurs. Mensen bij elkaar brengen zodat de betrokken partijen met elkaar aan de praat raken. Het klinkt voor de hand liggend maar u zult zich verbazen hoe weinig contact er onderling wel niet is. Enthousiasmeren, aantonen dat transformatie mogelijk is en aantrekkelijke huisvesting kan opleveren en bijdraagt aan upgrading van gebieden en een functiemix van wonen, werken en recreëren oplevert. Transformatie is mogelijk! Er zijn al een aantal goede projecten te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: http://www.woneninkantoren.nl/projecten/

Koen Haer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s