Inspiratie uit het buitenland: de slaapliedjesfabriek in Londen

Niet alle gebouwen zijn aan de buitenkant even mooi. Regenpijpen, afvoerpijpen en ventilatieroosters vormen vaak niet het meest aantrekkelijke onderdeel van een pand of woning. Het Londense architectenbureau Studio Weave laat zien dat dergelijke ‘lelijkheid’ echter ook creatief omgevormd kan worden tot iets heel erg moois…

ImageIn 2012 voltooiden de architecten de Lullaby Factory – of slaapliedjesfabriek – in een kinderziekenhuis in Londen. De metalen pijpen aan de buitenkant van het gebouw zijn omgetoverd tot magische muziekinstrumenten die rustgevende melodietjes produceren voor de kleine patiënten van het ziekenhuis. Via de FM-frequentie van de ‘fabriek’ of een aantal speciale pijpen kan de geproduceerde muziek direct beluisterd worden.

Zou dit ook kunnen in Leiden? Ongetwijfeld. Architectuur hoeft niet per definitie grootschalig te zijn, of te gaan om het ontwerpen van hele gebouwen. Onderstaande Leidse panden zouden er met een creatief sausje à la Studio Weave waarschijnlijk ook fantastisch uitzien…

Weave in Leiden

Bijdrage van: Simone Pekelsma (@simonepekelsma)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s