ik woon wel / niet

Hoe belangrijk is wonen voor u?

Onlangs ving ik op dat wonen tijdens verkiezingen niet of nauwelijks een rol speelt in de keuze voor een partij. Zijdelings gerelateerde onderwerpen zoals hypotheekrente-aftrek en MEER! of MINDER! sociale huurwoningen en stenen deze te meer. Wonen is ook geen leefbaarheid in de wijk [zie alle verkiezingsprogramma’s] , dames en heren politici! U gebruikt ‘leefbaar’ teveel in termen van achterstandswijken en sociale problemen. Leefbaarheid. Leefbaar Nederland. Nog net leefbaar. Let op. Het is echt het randje, maar kan nog net. Het is erg veel gedoe, maar Mars is leefbaar.  Een leefbare wijk, wie wil daar nu wonen?

Het lijkt er dus op dat wonen niet relevant is in verkiezingstijd. Raar. Iedereen woont, hoe kan dat dan geen overweging zijn in je keuze. En wonen is echt wel meer dan je huis alleen. Sterker, als ik iemand vraag waar hij woont gaat het zo’n beetje nooit over het huis zelf, zeker nooit over de hypotheekrente-aftrek en helemaal nooit over hoe geweldig royaal je sociaal huurt. Het gaat meer over de toffe sfeer in die wijk, het geweldige koffietentje, het prachtige fietspad naar zee of de gezellige buren [-barbeques]. En dat is belangrijker dan wat stenen. Toch?

Overigens. De dame en heer onder hebben het stenen huis afgezworen. Ze wonen in de stad. Op twee bakfietsen. Een met huis, een met tuin.

ImageImageImagePatrick Colly, architect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s