Proyecto Verde brengt Costa Ricaans groen naar Leiden

proyectoverde2In het Costa Ricaanse dorpje San Gerardo verbouwt iedereen zijn eigen voedsel. Veelal traditioneel, maar ook op het balkon, in de vensterbank of aan de muur. Overal zijn er mini-tuintjes te vinden die bewoners in hun dagelijkse groentebehoefte voorzien. Denise Verdouw werkte in het dorp als vrijwilliger, en raakte geïnspireerd door deze kleine groene initiatieven. Terug in Leiden besloot zij om met ‘Proyecto Verde’ ook onze stad te verrijken met kleine moestuintjes. Studentenhuizen kunnen zich nu gratis aanmelden om hun gang, keuken, trappenhuis of balkon om te laten bouwen tot verticale groene oase.

Proyecto Verde ontstond na een oproep van de Nationale Jeugdraad (NJR). Jongeren die ideeën hadden voor duurzame projecten konden deze aanmelden. De indieners van de beste en meest innovatieve plannen werden ondersteund bij de realiseren ervan. Zo ook Denise.

Momenteel bestaat haar project uit een actieteam van 7 jonge mensen die in de maand mei zo veel mogelijk verticale moestuinen willen gaan creëren in Leidse studentenhuizen. Daarvoor zijn nog 2 dingen nodig: enthousiaste studentenhuizen natuurlijk, en materialen zoals lege plastic flessen, lege blikken, aarde en plantjes.

Woon jij in een studentenhuizen dat wel wat opgevrolijkt kan worden, en lijkt het je leuk om samen met jouw medebewoners een eigen moestuintje te hebben, neem dan contact op met Proyecto Verde. Dit kan via Facebook of via email .

Zie je kansen om de activiteiten van Proyecto Verde in kind te sponsoren, bijvoorbeeld door het doneren van lege flessen? Stuur dan ook even een mailtje aan de organisatie. Om dit project zo succesvol mogelijk te maken is alle hulp natuurlijk van harte welkom!

Bijdrage van Simone Pekelsma (@simonepekelsma)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s