Het Singelstrand

singelstrand def

collage: Walter van Peijpe

Zoals u weet was ik voor het behoud van de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat. Het was immers een monumentale toren en er was een prima plan voor hergebruik. Maar goed, de toren en het ‘Blauwe Gebouw’ zijn gesloopt. Het terrein langs de Witte Singel is nu een door hekken omheinde, troosteloze vlakte. Dat zal voorlopig wel zo blijven. De Universiteit, eigenaar van de grond, heeft wel een plan voor een nieuwe woontoren en een aantal luxe cottagewoningen, maar er is nog geen ontwikkelaar. En dus is er ruimte voor tijdelijk gebruik!

Als ik de Universiteit was, zou ik het wel weten: het Singelstrand. Veel hoeft het niet te kosten, zand erover en klaar! Studenten[verenigingen] kunnen het strand inrichten en te beheren. Het Singelstrand wordt dé plek om tentamens te leren en om te relaxen tussen de colleges door. Tijdens de El Cid-week zal het strand afgeladen zijn!

Maar het Singelstrand is er natuurlijk voor alle Leidenaren en bezoekers van de stad. Je kan er strandstoelen huren, een ijsje kopen, vliegeren, strandvolleyballen, in de singel zwemmen en nog veel meer. Natuurlijk, het strand van Katwijk is vlakbij, maar een stadsstrand is toch anders. Hier ga je even snel lopend of op de fiets naar toe en je bent zo weer thuis. Het Singelstrand zou een aanwinst zijn voor Leiden. Nu maar hopen dat de Universiteit er ook zo over denkt!

Bijdrage van Walter van Peijpe

Een Reactie op “Het Singelstrand

  1. Ha Walter, heb je zin in de zomer? Jammer dat er een (bijna)monument voor moest sneuvelen, maar dit soort plaatjes hoeft geen utopie te blijven. In Breda is sinds kort Belcrum Beach, strand op een braakliggend terrein. En als ik het goed begrepen heb, mag het 10 jaar blijven! Groet, Gerben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s