De romantiek en spanning van reizen met de trein

TrainsHet stationsgebied van Leiden is volop in beweging. Het gebied moet gaan uitgroeien tot een levendige buurt met een rijk aanbod aan functies, zoals kantoren, woningen en winkels. De gemeente hoopt dat het stationsgebied in 2032 het visitekaartje van de stad zal zijn, en er ongeveer zo uit zal komen te zien. Indrukwekkend plannen, maar toch mis ik iets: de romantiek en spanning van het reizen met de trein.

Ja, het is tegenwoordig vaak vol in de trein, en er is dikwijls vertraging, maar in de trein maak je ook wat mee. Zo ontmoet ik met enige regelmatig nieuwe mensen in de trein, kom ik er interessante dingen te weten door pratende mede-passagiers, kan ik er fantaseren over de eindbestemming van andere reizigers, en genieten van zelf-meegebrachte koffie, thee of wijn, terwijl de landschappen buiten aan me voorbij trekken. Ik heb zelfs wel eens een beetje stiekem zitten voetje vrijen met een niet onaantrekkelijke jonge man die tegenover mij zat…

Reizen met de trein blijft altijd een beetje romantisch en spannend. Morgen ga ik voor werk een dagje op en neer naar Maastricht. 3 uur heen en 3 uur terug. Ik kijk er nu al naar uit! Misschien dat ik nog taferelen tegen kom zoals in deze fotoserie van Boston.com. Voor velen is reizen met de trein misschien saai en monotoon, maar ik sluit niets meer uit. Je hoeft alleen maar je ogen en oren open te doen, de rest komt vanzelf.

Ik hoop dat dit ook zal gelden voor het stationsgebied in Leiden. Dat het een interessante buurt wordt, die ook wat van de romantiek en spanning van het reizen met de trein ademt. Zo ja, dan wordt het vast een prachtige omgeving, waar nieuwe deals, liefdes, contracten en vriendschappen kunnen ontstaan.

Bijdrage van Simone Pekelsma (@simonepekelsma)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s