Leiden zei nooit ‘ja’ tegen parkeergarages!

“Leiden zie nooit ‘ja’ tegen de parkeergarages” stond er vrijdag 15 november op de voorpagina van het Leidsch Dagblad. Dat was in één zin een prima samenvatting van mijn inbreng voor GroenLinks tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Regio afgelopen donderdag.

Het ging die avond over het uitvoeringsbesluit voor de twee parkeergarages aan de Lammermarkt en de Garenmarkt. GroenLinks vindt dat nut en noodzaak ontbreken voor deze waanzinnige investering van ongeveer  € 100.000.000.=. Bovendien zijn er prima, veel goedkopere, alternatieven om de kwaliteit van het parkeren in Leiden te verbeteren.

Het bouwen van twee ondergrondse garages met 1000 extra parkeerplaatsen in het centrum is een onderdeel van het coalitieakkoord tussen D66, VVD, CDA en SP.  Deze partijen zullen het uitvoeringsbesluit dan ook gaan steunen in de raadsvergadering van 28 november. Daar kon ik helaas weinig aan veranderen.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 op komst, zal deze miljoeneninvestering in de stad een onderdeel gaan worden van de verkiezingsstrijd. In mijn ogen is dit terecht. De Leidenaar heeft zich immers nooit kunnen uitspreken over deze enorme uitgave.

In de commissie heb ik vast één motie aangekondigd. GroenLinks zal het college verzoeken bij het uitwerken van de aanbesteding/gunning geen ongebruikelijke [boete]clausules op te nemen die  het project onomkeerbaar maken. Het debat over deze, en waarschijnlijk vele andere moties, is op 28 november in de raad. Een belangrijke avond voor de Leidenaar! De vergadering is live te volgen op de site van de gemeente.

Hieronder wat meer informatie over de parkeergarages:

“Hè,  jongens, hoeveel willen we erbij hebben?”

Parkeergaragevoetbaltoernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s