Garageboxeconomie 1

Jetty Haarmode. Bachstraat 318. Leiden

37: De wijkeconomie wordt gestimuleerd. Er moet opstarthulp komen voor nieuwe ondernemers. Er worden microkredieten beschikbaar gesteld en er komen gunstige regelingen voor ondernemers in achterstandswijken. Ook wordt het makkelijker voor ondernemers om zich in goedkope en soms vervallen panden en garageboxen te vestigen. [uit verkiezingsprogramma 2010 GroenLinks Leiden]

Lees ook: Dossier Ondernemerschap in de wijk

6 Reacties op “Garageboxeconomie 1

 1. Waarom je daar nou een foto van Jetty Haarmode bij zet is mij een raadsel, want die zit daar al heel erg lang. In de Bachstraat zitten al vanaf de jaren 60 kleine winkeltjes onder de flats. Vroeger zelfs een groenteboer.

  • Walter van Peijpe

   Herman, ik heb deze foto genomen om juist te laten zien dat het kan. Jetty is uniek, alle andere winkeltjes onder de flat zijn verdwenen. In de Mors zit nog ergens een pedicure in een garagebox. De strenge scheiding van functies in de wederopbouwwijken [zoals ZuidWest] zou door het benutten van dit soort ruimtes op een positieve manier doorbroken kunnen worden. [voor inrichting van de groene restruimtes zie: http://waltervanpeijpe.com/2009/03/03/buurtmoestuin-in-leiden-zuidwest/ ]

 2. Lang leven de nieuwe wijk-economie!

  De kanttekeningen zijn wel, net als bij gentrification(“De creatieve stad” – Richard Florida), dat initiatiefnemers en ondernemers vrij(er) zijn in het invullen van hun onderneming maar met een begeleidende en sturende rol van de lokale overheid als het gaat om de ruimtelijk en sociale kwaliteit.

 3. Pingback: Garageboxeconomie 2 « WALTER VAN PEIJPE

 4. Pingback: Garageboxeconomie 3 « WALTER VAN PEIJPE

 5. Pingback: Garageboxeconomie 4 « WALTER VAN PEIJPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s