Green Left Jackets

Heb jij al gehoord van het idee van enkele gemeentes om in het kader van hun duurzaamheidsbeleid iets te doen met Green Jackets? Een burger of ondernemer die succes heeft met een mooi eigen initiatief, wordt uitgenodigd om daarover aan anderen te vertellen. Het persoonlijke verhaal spreek hopelijk anderen aan het goede voorbeeld te volgen. Elke week komt er iemand anders aan de beurt, die herkenbaar is aan een Green Jacket. Hij of zij loopt door de stad, spreekt mensen aan, wordt geïnterviewd voor radio en t.v., produceert filmpjes op het web.

groenjacketgolf

 Toen ik al wel de klok had horen luiden … en Green Jacket intikte in de zoekmachine, kwamen er allerlei andere associaties. Zo krijgt de winnaar bij het golfen een groen jasje aan, en popt ook Django Unchained op. Niet direct milieuvriendelijke acties.

flashmobGLLeiden
En jawel, na nog een woordje erbij kwam ik bij Google foto’s tegen van GroenLinksers in Groene Jasjes, zélfs in Leiden, en van Meneer Groen en Mevrouw Links. meneergroenenmevrouwlinks

Hoewel ik vind dat er tegenwoordig te weinig gedemonstreerd wordt  – als je immers bedenkt hoeveel misstanden er bestaan –  spreekt het rondlopen in een Green Left Jacket me niet zo aan. Dan doe ik liever mee aan deze webmanifestatie Leidse Ruimte.

 Geplaatst door Mieke Weterings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s