Schaamte

Afgelopen week zaten we met de bloggers van deze site op het terras. We hebben nog ideeën zat om over en op LeidseRuimte te schrijven. Ook ik heb meerdere onderwerpen in mijn koker.

Vanavond zou ik er weer voor gaan zitten. Maar het schrijversblock overvalt me. Ik heb geen woorden. Diepe schaamte voel ik voor Nederland, nu de kinderombudsman bekend maakt dat wij (ja: uiteindelijk jij en ik dus) duizenden kinderen uit allerlei landen niét willen verenigen met hun ouders, die naar hier gevlucht zijn.

Schaamte%20300_tcm77-246102

(afbeelding: Griffioen Theaterproductie)

Graag zou ik in Leiden ruimte creëren om ze allemaal samen welkom te heten. Dan vertel ik een andere keer wel weer hoe dat duurzaam en beeldschoon zou kunnen.

Geplaatst door Mieke Weterings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s