Fair Food Feast – Leiden vóór een gezonde wereld

collard-green-wraps-11a-1-of-1Verantwoord voedsel. Gezond eten. Je hoeft de televisie maar aan te zetten, of de kranten in te duiken, en je wordt om de oren gegooid met documentaires, praatprogramma’s en artikelen over eten, de consumptiemaatschappij, legbatterijen etc. Voor Mathijs Beijer, filosoof en activist uit Leiden, vormt voedsel een belangrijk onderwerp. Hij is de motor van het Fair Food Feast dat op 19 oktober a.s. wordt gehouden in de Vrijplaats aan de Middelstegracht.

Wat gebeurt hier eigenlijk?
Het voedselvraagstuk kwam spontaan het leven van Mathijs Beijer binnenwandelen. “Ik begon me af te vragen: wat gebeurt hier eigenlijk? Ik heb me een tijd verdiept in Monsanto, en de manieren waarop dit bedrijf onze natuursystemen en culturen kapot maakt. Schokkend, maar wat doe je vervolgens met deze kennis? Er wordt al veel te veel vrijblijvend gesproken.
Ik wilde daarom iets dóen! Er wordt zoveel gepraat over voedselproductie en consumptie, en mensen maken zich zorgen. De petities vliegen je om de oren, maar wat is nu écht het alternatief? Dat willen wij op Fair Food Feast – Leiden vóór een gezonde wereld laten zien.”

Ontmoeting en uitwisseling
kiemen
In Leiden zijn er vele organisatie en mensen die zich bezighouden met voedsel, zoals Milieudefensie, Proyecto Verde, Groen Dichterbij, Duurzaam geluk, De Onderlinge Tuinvereniging, biologische supermarkten, Vrij Groen, de Groene Idee Winkel, Gezonde Gronden en nog vele anderen. “19 oktober zijn ze er bijna allemaal bij,” vertelt Mathijs Beijer trots. “Het hoofddoel van het Fair Food Feast is ontmoeting. Mensen kunnen gezellig samen eten, workshops volgen, zaden ruilen, demonstraties veganistisch koken bijwonen enzovoorts. Iedereen kan zich aansluiten!”

Ook meedoen aan het Fair Food Feast?
Wil je helpen, een workshop geven, musiceren, groente & fruit bijdragen, een discussie (in)leiden of heb je zelf een idee hoe je een bijdrage kan leveren aan dit festival? Stuur dan een mailtje naar fairfoodfeast@gmail.com of bel 06 106 83 881.

Wil je het Fair Food Feast gewoon als bezoeker meemaken? Dat kan natuurlijk ook! Vanaf 13 uur is er een gevarieerd programma van workshops, films, muziek en demonstraties. Er is een programma voor kinderen, met o.a. jongleurs en vertellers. Om 19:00 wordt een veganistische avondmaaltijd geserveerd voor €5,- p.p. De toegang tot het festival is verder gratis.

Download hier meer informatie over het Fair Food Feast

Bijdrage van Simone Pekelsma (@simonepekelsma)

Een Reactie op “Fair Food Feast – Leiden vóór een gezonde wereld

  1. Pingback: Interview met initiatiefnemer Fair Food Feast | Vrijplaats Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s