Voor de volgende keer, Meta!

meelfabriek 1Afgelopen weekend was de 19e Leidse Kunstroute. Hoogtepunt was voor mij de expositie in de Meelfabriek. Museum De Lakenhal en Mariska Beljon, kunsthistorica, selecteerden twaalf talentvolle kunstenaars uit Leiden. Goed vond ik de kunst die speciaal voor de locatie gemaakt was, zoals de werken van Izaak Zwartjes, Maurice Braspenning, Simone de Jong en Guido Winkler.

meelfabriek 3Maar de expositie was vooral prachtig door de Meelfabriek zelf! Fantastische industriële architectuur! Je zou bijna hopen dat de Meelfabriek niet verbouwd wordt. De geschiedenis is voelbaar en het zichtbare verval heeft een vreemde schoonheid.

Daarom vond ik het mooiste werk de graffiti van onder andere Pohen en het LHC in het ketelhuis. Deze kunst was niet uitgelicht door de Lakenhal. Dat was jammer. Voor de volgende keer, Meta!

meelfabriek 4

 

bijdrage van Walter van Peijpe

Een Reactie op “Voor de volgende keer, Meta!

  1. Leuk Walter! Maar wat een bloederige kunst – weet niet zeker of ik dit nou mooi vind – juist in die ruimte…. Maar ik ben helaas niet geweest van t weekend, dus geen recht van spreken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s