Over een melkkoe en een lege winkel

13-10-2013 Vandaag zag ik twee interessante artikelen op twitter voorbijkomen. Het eerste, op de site van BinnenlandsBestuur.nlgaat over de verliezen die veel gemeenten maken op parkeren. Het tweede staat op Vastgoedmarkt.nl en gaat over de blijvende problemen op de winkel- en kantorenmarkt. Beide artikelen hebben direct betrekking op de wens van de gemeente Leiden om twee ondergrondse parkeergarages te bouwen in het centrum. Na het lezen kan je je afvragen of deze wens wel zo verstandig is. Dinsdag 15 oktober presenteert de gemeente haar plannen voor de garages in de commissievergadering. Ik zal de wethouder eens vragen of hij de twee artikelen ook gelezen heeft.Parkeren steeds vaker verliespost voor gemeenten - Binnenlands Bestuur - Google Chrome

 

Bijdrage door Walter van Peijpe

Een Reactie op “Over een melkkoe en een lege winkel

  1. Leegstand als probleem, dat is al een langlopende zonder creatieve oplossingen en daakracht. De cultuursector heeft al wat voet aan de grond, de politiek gunt hen al af en toe tijdelijk gebruik van leegstand.
    Leegstaande winkels echter blijven erg vaak bijzonder lang met de lichten uit schitteren in mijn ogen.
    Ben benieuwd wanneer ook kleine /startende ondernemers toegang krijgen tegen speciale condities en zo het beeld en de omgeving aantrekkelijker maken /leefbaarheid vergroten in ruil. Win-win-win zeg ik.
    Wat is hiervoor nodig in jouw visie Walter? Of, anders gesteld, wat maakt dat onmogelijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s