Uit de oude doos: Achter de Hoogvliet

Collage Walter van Peijpe. Klik voor een vergroting

In elke binnenstad zijn nog plekken te vinden die niet benut worden. Zij ontsnappen voorlopig nog aan het “schoon, heel en veilig” maken van het stadscentrum, een ambitie die in veel steden hoog op de agenda staat.

In afwachting van hun ontwikkeling kunnen deze plekken nu al gebruikt worden. Stadslandbouw is een mogelijke invulling voor deze onbenutte ruimte. Maar ook meer stedelijke programma’s kunnen hier [tijdelijk] gehuisvest worden. Initiatieven uit de creatieve en maatschappelijke [sub]cultuur kunnen, wanneer ze op deze plekken de ruimte wordt gegeven, laten zien dat de binnenstad meer is dan een winkelcentrum in een historische omgeving.

Walter van Peijpe

Dit bericht verscheen eerder op http://waltervanpeijpe.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s