Haarlemmerstraat in het kwadraat

Haarlemmerbuurt  Haarlemmerstraat - Haarlemmerdijk - Haarlemmerplein  Amsterdam  Horeca - Hotels, Restaurants en Cafes - Google Ch

In januari dit jaar stelde D66 schriftelijke vragen aan het college over de Haarlemmerstraat. De partij vindt dat deze vanaf de Prinsessekade tot aan de Pelikaanstraat heringericht moet worden. Er moet een betere en intiemere sfeer worden gecreëerd, vindt D66. Het college antwoordde dat er geen geld is voor kwaliteitsverbetering van de Haarlemmerstraat.

De gemeente is natuurlijk  verantwoordelijk voor de (her)inrichting van de Haarlemmerstraat. Maar voor kwaliteitsverbetering van deze straat zijn ook inspanningen van andere partijen nodig. Kwaliteit wordt immers niet alleen bepaald door ruimtelijke aspecten. Er is ook nog zoiets als internet.

Haarlemmerstraat - Leiden, 2 kilometer koopplezier - Google Chrome

Google op Haarlemmerstraat en je vindt dat er twee bekende Haarlemmerstraten zijn. In Leiden en in Amsterdam. Het zijn twee heel verschillende winkelstraten maar ze hebben één ding gemeenschappelijk. Beide  hebben een eigen website. Ik ben geschrokken van het enorme verschil in kwaliteit tussen de twee sites.

De site van de Leidse Haarlemmerstraat is slecht vormgegeven, saai, nauwelijks interactief en weinig informatief. Het laatste nieuws gaat over het ‘Verrassend Winkel Weekend’ en dateert van 30 september 2012. Er wordt niet gebruik gemaakt van Twitter of Facebook.

Haarlemmerbuurt  Haarlemmerstraat - Haarlemmerdijk - Haarlemmerplein  Amsterdam - Google Chrome

De site van de Amsterdamse Haarlemmerstraat is erg goed vormgegeven, spannend, interactief en informatief. Er staan onder andere een blog, buurtverhalen en impressies op de site, die bovendien goed gebruikt maakt van Facebook. Op de eigen Facebookpagina wordt elke dag gepost. Nel de Jager, de winkelstraatmanager, is erg actief op Twitter (@netevenleuker).

Bij een aantrekkelijke winkelstraat hoort tegenwoordig een aantrekkelijke site. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de winkeliers en het centrummagement. Ik zal in de raad mijn best doen voor de Leidse Haarlemmerstraat. Ik hoop dat tegelijkertijd ook aan de digitale Haarlemmerstraat gewerkt gaat worden.

Geplaatst door Walter van Peijpe

Een Reactie op “Haarlemmerstraat in het kwadraat

  1. Jochem Lesparre

    Als er heringericht gaat worden zou ik graag andere straatstenen, die meer bij het historisch karakter passen, willen. Met de straatstenen die er nu liggen waan je je in Almere.

    Misschien komt het doordat ik niet van shoppen hou, maar ik zie even niet in welke informatiebehoefte een internetpagina van een winkelstraat zou kunnen voorzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s